Geplaatst op 03-05-2015

10 jaar Big Mo - De improvisatie auditie van Remy

Dit is het verhaal van de auditie van Remy. Een auditie voor de rol van improvisatie acteur, met een binnenkomer zoals we die nog niet eerder hadden gezien...

Ik sta voor een deur, druk op de bel, maar hoor niets. Vertwijfeld druk ik nog een keer. Weer geen geluid. Na nog een paar keer bellen, word het mij duidelijk. De deurbel is kapot. Gelukkig heb ik mijn gereedschapskistje bij me.

Mijn handen zoeken naar het juiste gereedschap dat snel gevonden is en de bel wordt in een handomdraai gerepareerd. De deurbel doet het weer en als ik vervolgens aanbel, laat de man des huizes mij binnen.

Dit is het begin van de allereerste scène die ik bij de Big Mo heb gespeeld, nu zo'n zeven jaar geleden.
Als jong ventje uit het verre Zeeland kwam ik bij de Big Mo binnen. Enthousiast en gretig om scènes vorm te geven, voorstellingen te maken en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is binnen de improvisatiewereld.

Grenzen opzoeken in improvisatietheater

Nu zijn we dus zeven jaar verder en vieren we dit jaar dat de Big Mo tien jaar bestaat. In de afgelopen zeven jaar hebben we grenzen opgezocht met kolderieke surpriseshows. Nieuwe vormen ontdekt met de longform 'Een wereld van verschil'. Het concept  'Ministerie van Waanzin' een gezicht gegeven en nog veel meer.

 

Onuitputtelijk improvisatie gereedschapskistje

In al die jaren is het enthousiasme en de gretigheid om nieuwe dingen te ontdekken nog steeds niet getemperd. En zo haal ik dus elke keer weer iets anders uit mijn gereedschapskistje.

Remy

____________

Noot van de redactie: Na deze zeer overtuigende auditie was er bij ons geen enkele twijfel mogelijk: Remy van Keulen hoorde bij The Big Mo. Zijn mimiek, detail in het spel en vindingrijkheid was precies wat we op dat moment zochten. En nog steeds weet je zeker, als Remy in een scene stapt dan wordt het een succes!


Terug