Geplaatst op 04-12-2014

Bedrijfstheater als Improvisatie Talkshow voor VNG deelcongres

In opdracht van het SIOB organiseerde The Big Mo dit jaar een combinatie van belevingen en een spetterende Live theater talkshow, waarbij gesprekken met gasten werden afgewisseld met theater.

Het publiek bestond uit de gemeenteambtenaren en beleidsmakers, als bezoekers van het VNG-Jaarcongres. In de video in deze blog ziet u een reactie van de opdrachtgever na afloop.

bedrijfstheater blog improvisatie talkshow The Big Mo

In deze casus draaide het programma om het thema laaggeletterdheid. Naast een voormalig laaggeletterde waren er ook deskundigen uit het werkveld en beleidsmakers als gast op het podium.

Inspirerende verhalen en improvisatie cabaret.

De improvisatie talkshow leent zich uitstekend voor de invulling van bijeenkomsten met bedrijfstheater. Onze gespreksleider zorgde ook nu weer voor dat de gasten in een prettige setting hun verhaal konden vertellen aan het publiek. Er was ruimte voor humor, muziek, theater en debat.  Zoals bij een show op TV, maar dan life, tijdens een congres. En met volop interactie met het publiek. Een mooi moment uit deze talkshow was de spontane brainstorm olv de presentator tussen publiek en gasten, waarbij er meteen contacten zijn uitgewisseld en een afspraak is gemaakt voor verdere uitwisseling.

Het verhaal van ervaringsdeskundige Lien was ronduit inspirerend. Een levenslustige vrouw die na het overlijden van haar echtgenoot de moed oppakt om eindelijk te leren lezen en schrijven. Ze vertelde over de bevrijding die dit voor haar heeft betekend. Maar ook over de problemen waar zij tegenaan is gelopen. 

 

Naast de talkshow bevatte het programma ook een belevingsmarkt, door The Big Mo ontwikkeld samenwerking met Brit Hopmann, en verschillende partners uit het werkveld. Hier konden de deelnemers aan het congres aan den lijve de beperkingen van de doelgroep ervaren. Op het vlak van gezondheid en medische zorg bijvoorbeeld.

bedrijfstheater talkshow blog belevingstheater

Het publiek deed de rollenspelen met acteurs in verschillende siutaties. Op het werk, bij de gemeente, tijdens de boodschappen. Zo werd het onderwerp niet alleen bespreekbaar, maar ook voelbaar. De reacties van de deelnemers op dit ervaringstheater waren dan ook positief. Het was voor veel mensen, zelfs de deskundigen, een eye opener om door onze acteurs in de schoenen van een laaggeletterde geplaatst te worden.

Meer weten over bedrijfstheater voor uw bijeenkomst? Kijk op onze pagina bedrijfstheater


Terug