Geplaatst op 05-11-2014

Improvisatie als bedrijfstheater

Afgelopen week speelden we een voorstelling bedrijfstheater voor een grote instelling. Zonder namen te noemen geven we hier toch een interessant kijkje achter de schermen...

bedrijfstheater op maat blogAls wij een aanvraag krijgen om bedrijfstheater te verzorgen voor een organisatie komen wij langs voor een intakegesprek. We bespreken uw doelen, verzamelen de nodige informatie en inspireren elkaar in het uitwerken van de eerste ideeën.

De klant uit deze casus had twee specifieke vragen: 

1) Verzorg een spetterende voorstelling voor een taakgroep van 150 medewerkers. Bedank hen hierin ook voor de fantastische inzet en behaalde resultaten

2) Zorg ervoor dat de resultaten ook een inspiratie zijn voor de toekomst. De positieve energie en het  momentum van het succes van dit programma behouden en versterken met theater.

Van beleidsstuk tot bedrijfstheater

The Big Mo heeft tijdens een intakegesprek met deze klant bekeken welke belangrijke elementen tijdens het bedrijfstheater aan bod moesten komen De visie achter het programma, de bedrijfscultuur, de aandacht voor de klant in het proces, en de manier waarop er is gewerkt. We hebben tijdens dit intake gesprek de 'saaie' beleidsstukken en droge cijfers omgezet naar een aantal uitgangspunten voor onze sketches. 

bedrijfstheater interactief theater the big mo

Later is deze ruwe opzet door The Big Mo uitgewerkt tijdens een werkoverleg tussen onze acteurs en productie. Uiteraard in goed overleg met de klant.

Omdat er voor de klant veel af hing van het succes van deze voorstelling was er de vraag of ze The Big Mo eerst bij een andere voorstelling aan het werk konden zien. Voor ons is dat geen enkel probleem. Deze opdrachtgever heeft die week een tweetal voorstellingen bekeken die wij speelden in dezelfde stad als het hoofdkantoor. Lekker dichtbij.

Deze opdrachtgever wilde het bedrijfstheater van The Big Mo vooral inzetten om het personeel heel erg te bedanken... om de verrassing groot te houden zouden wij ons vooraf mengen onder het publiek in de zaal, en pas tijdens een presentatie van het MT naar voren stormen om ons comedy ding te doen. "Laat ze lachen" was onze opdracht. 

interactief bedrijfstheater The Big Mo blog

En dat is gelukt. Het was fantastisch om te zien hoe het publiek ervan heeft genoten om zichzelf, het proces en de resultaten terug te zien in doldwaze, maar wel herkenbare sketches. Een welverdiend feestje, waarin het behaalde succes ook echt even genoten werd door alle betrokkenen.

bedrijfstheater interactief improvisatie op maat The Big Mo blog

Je ziet dat ook achteraf, als de voorstelling afgelopen is en je rondloopt op de feestelijke borrel. Als acteurs mogen we dan de complimenten in ontvangst nemen voor een geslaagde samenwerking.

En op dat moment merk je ook meteen het resultaat van het bedrijfstheater: De vrolijke, positieve sfeer uit de voorstelling zet zich door.

 

De groep is open en mensen bespreken de sketches na. Er word gelachen en nagenoten. Het doel is weer bereikt.

Boek ook bedrijfstheater voor uw bedrijf: klik hier voor meer informatie


Terug