Geplaatst op 26-11-2014

Theatervoorstelling op school: het verhaal van Jochem Meijer

Big Mo acteurs gaan aan het bloggen over hun passie en ervaringen. Dit keer is Jochem aan het woord over de Big Mo schoolvoorstelling 'Hard op de Tong' voor het VO. Een toevallige ontmoeting met een moeder in de kroeg leidt tot een mooi verhaal...

Ook dit schooljaar speelde The Big Mo een serie voorstellingen voor de leerlingen van het Calandlyceum in Amsterdam.

Big Mo acteur Jochem Meijer (niet te verwarren met cabaretier Jochem Myjer) heeft een paar weken later een toevallige ontmoeting. Hij mailt ons diezelfde avond laat nog enthousiast:

 

"Ik gaf vanavond theaterles bij Tartrek. Stond ik na afloop van de les in de kroeg te babbellen met een van de cursisten van een andere lesgroep, begon ze spontaan een enthousiast verhaal te vertellen.

Ze had een dochter die op school een heel positieve ervaring had gehad met een theatergroep die met het onderwerp pesten aan de gang was gegaan met de klas. De acteurs hadden aan de groep gevraagd wie van hun klasgenoten goed kon bemiddelen bij een ruzie. Toen had de klas haar dochter aangewezen. Ze had meegespeeld met de acteurs in de voorstelling en haar zelfvertrouwen was daarna omhoog gegaan. Ze zat op het Calandlyceum in Amsterdam. Ik vroeg die theatergroep toevallig theatergroep The Big Bo was. Ja zij ze.
We hebben iemand bereikt en iets belangrijks voor haar dochter kunnen betekenen. Hier doen we het toch voor.

Slaap lekker,
Groetjes,J"

Zo bereik je de leerlingen met schooltheater. 

Deze trotse moeder wist nog niet dat Jochem een van de acteurs was uit deze voorstelling. Ze deelt het verhaal puur uit enthousiasme over het resultaat van de schoolvoorstelling op de middelbare school van haar dochter. En inderdaad, daar doen we het voor. Om met schooltheater de leerlingen als groep, maar ook op individueel niveau te bereiken. 

 

schooltvoorstelling op maat van The Big Mo op Calandlyceum

Over de Hard op de Tong voorstelling voor middelbaar onderwijs:

"Hard op de Tong" van The Big Mo  zijn gespreksvoorstellingen met interactief theater vol scenes en oefeningen gericht op groepsdynamiek, conflicthantering, lichaamstaal, normen en waarden.

Hierbij sluiten we aan op het beleid van deze school inzake een goede klassecultuur. We geven de klas instrumenten tot zelfreflectie en regulatie, en zetten aan tot een gezamelijke eigenaarschap van de sociale dynamiek. 

Met andere worden: we leren een klas hoe je het gezellig kunt houden, in een sfeer die voor iedereen ok is. Want daar gaat het om.

Meer informatie over schoolvoorstellingen, workshops, theatervoorstellingen op school voor het voortgezet onderwijs: kijk op https://thebigmo.nl/scholen/Voortgezet-Onderwijs 


Terug