Voorstelling welkom in de brugklas

Wennen aan de brugklas door interactief theater. (brugklasjaar)

voorstelling welkom in de brugklas The Big Mo

 

Gedurende deze voorstelling spelen onderwerpen als het maken van nieuwe vrienden, het vinden van je kluisje en het plannen van je huiswerk een grote rol. In de scenes komen belangrijke vragen aan bod als: wat doe ik aan op de eerste schooldag en wanneer is het schoolfeest? Maar ook, waar kan je terecht als je vragen hebt, hoe werkt het rooster en hoe ga je om met je mobiel op school? 

Er mag veel gelachen en meegesproken worden worden tijdens de voorstelling. Zo leren de leerlingen elkaar en de school al meteen wat beter kennen.

Soms wordt het serieus. Wanneer de acteurs een scene spelen over social media, en hoe je een whatsap ruzie bij kunt leggen bijvoorbeeld. Dan denkt de hele zaal mee. Wat vindt jij eigenlijk? Mag je iemand filmen in de klas? En hoe maak je het weer goed dan?

Heel vaak spelen er ook een aantal van de kersverse  brugklassers een rol mee met de acteurs op het toneel. Een onvergetelijke ervaring in je eerste schooljaar!

schoolvoorstelling Welkom in de Brugklas

Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier

"Jullie voorstelling voor de brugklas is al jaren een positieve start van ons schooljaar"

Rijnlands Lyceum, Sassenheim

 

welkom in de brugklas inductie voorstelling

Voor de mentoren is vooral het interactieve karakter van deze voorstelling een waardevolle kennismaking met de nieuwe klassen.

Iedereen leert elkaar beter kennen, er ontstaat een open sfeer.

“Welkom in de Brugklas” draagt daarmee echt bij aan het positive klimaat van de brugklassen bij u op school.

 

Steeds meer scholen boeken daarom een “Welkom in de Brugklas” voorstelling aan het begin van het schooljaar. Of alvast voor de zomer, zodat je je nieuwe klasgenootjes dan al leert kennen. 

voorstelling welkom in de brugklas interactief theater op school

 

"Welkom in de Brugklas'  is een gastvrije schoolvoorstelling om brugklassers op een verbindende, positieve en informerende manier welkom te heten! 

Intake zorgt voor persoonlijke afstemming met uw school: Iedere school is anders. Om ervoor te zorgen dat we ook echt inhoudelijk aansluiten bij de dingen die voor de brugklassen op uw school belangrijk zijn neemt The Big Mo  vooraf contact op een voor (telefonische) intake. 

 

 

U boekt deze voorstelling op uw school in twee variaties:

Grote school-editie: Als u meerdere brugklassen tegelijkertijd wil onthalen met een interactieve theatervoorstelling. 40 tot 200 leerlingen per show (of in overleg). 

Voorstelling in de klas-editie: Welkom in de Brugklas als teambuildings - theatervoorstelling voor de hele klas. Een workshop en voorstelling ineen! Lees hier verder.

Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier

 

Extra informatie over de voorstelling Welkom In de Brugklas per klas:

Deze workshop - voorstelling voor in het klaslokaal is ontwikkeld voor scholen die extra aandacht willen besteden aan het groepsproces. Acteurs die in de klas met scenes en werkvormen gericht op het verbinden van de hele groep met uw leerlingen aan de slag gaan. Kijken, praten en doen in oefeningen die uitnodigen tot samenwerken. Met scenes over lichaamstaal, trainen in conflicthantering wordt een basis gelegd voor een positief klasseklimaat.

Het concept werkt ondermeer vanuit het idee dat verschillende fasen waarin een groep forming, norming storming performing, om verschillende vaardigheden vragen.  Daarom is bij het ontwikkelingen van dit concept vanuit THe Big Mo speciaal aandacht geweestvoor het bewust maken van groepsprocessen . Stel dat er nou een conflict komt in je vriendengroep, hoe los je dat op?

Planning: Meerdere Big Mo teams naast elkaar kunnen op een dag meerder shows spelen op uw school. Zo kunt u al snel 6 tot 10 brugklassen per dag deel laten nemen.

voorstelling voor de brugklas waarin publiek meespeelt The Big Mo

Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier

Kenmerken voorstelling op school:

Duur: 30 tot 90 minuten (in overleg)
Leerlingenaantal: Maximaal 200 op school (anders eventueel in overleg)
Opbouwtijd/afbouwtijd: 45 minuten/30 minuten
Speelvlak: 4m breed, 2 diep, 3 hoog
Techniek: De voorstelling neemt eigen geluidstechniek mee, en kan overal spelen waar de acteurs goed zichtbaar zijn. Voor het theater of scholen met theaterlicht is er een eenvoudig lichtplan.
Locatie en inrichting: De voorstelling kan worden gespeeld in uw aula, gymzaal of theater. Afgesloten ruimte met de  stoelen in theateropstelling met middenpad is optimaal.
Aantal acteurs / muzikanten: 3 totaal
 

Prijzen: Afhankelijk van het aantal voorstellingen in de serie. Mail ons voor een offerte.

Kenmerken voorstelling + workshop in het klaslokaal

Duur: 90 tot 120 minuten (2 a 3 lesuren)
Leerlingenaantal: Maximaal 1 klas
Opbouwtijd/afbouwtijd: 45 minuten/30 minuten
Speelvlak: klaslokaal
Techniek: er is geen bijzondere techniek nodig. De theatergoep voorziet zelf in alles wat ze gebruiken
Aantal acteurs / trainers: 2 tot 3 per team (afhankelijk van aantal rondes per dag - meer rondes = meer acteurs)
Voorwaarden: Een (groot) klaslokaal met voor iedere leerling een stoel. Tafels mogen aan de kant of uit het lokaal.

Prijzen: Afhankelijk van het aantal voorstellingen in de serie. Mail ons voor een offerte.

 

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.